Charlottas Cheesecake -bästa efterrätten i midsommar

Förra helgen firade vi min mamma & min syster Lottas son Axel som fyllt år.Lotta hade gjort 2 st jättefina cheesecakes som hon bjöd på tillsammans med färska jordgubbar.Det var den godaste cheesecake jag någonsin ätit.Så till midsommar tänkte jag att använda min systers recept och göra minicheesecakes i små plastmuggar .Bästa efterrätten i midsommar.
Tack min älskade storasyster för receptet.
Kram sanna

Charlottas Cheesecake
Ingredienser
15 st Digestivekex
50g smält smör
3 st ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vipsgrädde
1 ask philadelphiaost

Gör så här:

1.Dela äggen och lägg äggulorna i en skål och vitorna i en annan skål.

2.Vispa äggulorna tillsammans med strösockret så att det blir pösigt.

3.Rör ner vaniljsockret och philadelphiaost.Rör tills smeten är jämn och fin.

4.Vispa grädden och blanda ner den smeten.

5.Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten,försiktigt.

6.Kläm fast ett bakpapper i en springform.

7.Mixa digestivekexen i matberedare och blanda med det smälta smöret .Lägg blandningen i botten av springformen,platta ut så det blir ett jämnat och fint lager.

8.Häll smeten över kexbotten.

9.Ställ in i frysen ca 9 timmar.

10. Ta fram cheesecaken en stund innan serveringen & servera med färska jordgubbar eller andra goda bär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.