Det här receptet är perfekt att göra tillsammans med barnen hemma. Att få blanda ihop degen, forma små huvuden och måla dit ögon och nos är jätteroligt och de här nallarna blir verkligen jättegulliga. Doften som sprider sig i köket när de gräddas… ja, den är oslagbar.
Dessa nalle-scones är ett underbart inslag på utflykten, barnkalaset eller bara som ett mysigt mellanmål serverad med en blåbärssmoothie eller glas kall mjölk. Grahamsmjölet ger dem en lite rustikare smak och gör dem dessutom lite extra mättande. Just det här receptet gör stora nallar med du kan också göra mindre ”portionsnallar” så man får sin egen. Tänk bara på att gräddningstiden blir kortare om du gör dem mindre. Servera de ljumma nalle-sconesen med dina favorittillbehör. Kanske lite jordgubbssylt och en klick vispad grädde, eller bara med en bit ost. Oavsett vad ni väljer är jag säker på att dessa små björnar kommer att sprida glädje och smaka alldeles underbart.
Hoppas ni får en riktigt mysig bakstund tillsammans. Kommentera gärna och berätta hur era nallar blev.
Kram Sanna
Söta Scones-Nallar med Grahamsmjöl (6 portioner per nallehuvud)
Ingredienser:
- 5 dl grahamsmjöl
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 100 g kallt smör
- 2 1/2 dl mjölk
Till dekoration: - 1 ägg, uppvispat (för pensling)
- Smält choklad eller kakao blandat med lite vatten för att rita mun och morrhår (valfritt)
Gör så här: - Sätt ugnen på 225°C (över- och undervärme). Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en stor skål.
- Skär det kalla smöret i små tärningar och nyp in det i mjölblandningen med fingrarna tills det blir en smulig massa.
- Häll i mjölken och rör snabbt ihop till en deg.
- Dela degen 1 större bit till nallens ansikte och 3 lite mindre till öron och nos.
- Forma den större ett runt ”huvud” på bakplåtspappret.
- Ta lite av degen från varje huvud och forma två små ”öron” som du fäster på ovansidan av varje huvud.
- Gör forma en nos och sätt på mitten av ”huvudet”.
- Pensla sconesen med det uppvispade ägget. (kan uteslutas)
- Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
- Låt sconesen svalna något på plåten. Om du vill kan du sedan dekorera dem med smält choklad eller kakaoblandning för att rita ögon,mun och nos.
