Go Back
Skriv ut

Chokladälskarens dröm

Portioner 10 pers

Ingredienser

  • 200 g Mörk blockchoklad
  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Smörj en form med löstagbar botten.
  • Sätt ugnen på 225 °C
  • Smält blockchoklad och smör i en tjockbottnad kastrull på svag värme.
  • Vispa ägg och socker poröst.
  • Blanda vetemjöl och bakpulver.
  • Blanda ned den något avsvalnade chokladsmeten i ägg och sockerblandningen.
  • Vänd försiktigt ned mjölblandningen, så att smeten blir slät.
  • Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 10 min.
  • Låt svalna.
  • Täck med plastfolie och ställ in i kylen över natten.