Go Back
Skriv ut

Nutella tårta

Portioner 10 portioner

Ingredienser

  • 2 st marängbottnar
  • 4 st ägg
  • 2 msk strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk nutella 400 g
  • Färska hallon eller andra bär Att dekorera tårtan med

Instruktioner

  • Separera gulor från vitor.
  • Vispa vitorna med 1 msk strösocker till ett fast skum i en skål.
  • Vispa gulorna med 1 msk strösocker i en annan skål så det blir luftigt.
  • Vispa grädden i en annan skål.
  • Lägg en av marängbottnarna i en springform.
  • Krossa den andra marängbotten.
  • Vänd försiktigt ihop äggvisp , grädde , vitorna och den krossade marängen.
  • Ringla ner nutellan så det blir ränder i smeten.
  • Häll smeten över marängbottnen.
  • Frys tårtan i minst 4 timmar.
  • Ta fram tårtan ur frysen en liten stund innan den ska serveras.
  • Dekorera med färska bär.