Go Back
Skriv ut

Inkokta körsbär i svartvinbärssaft med vanilj och kanel.

Ingredienser

  • 4 dl körsbär urkärnade och delade
  • 2 dl svartvinbärssaft
  • 1 dl vatten
  • 1 st vaniljstång
  • 1 st kanelstång

Instruktioner

  • Skölj körsbären ,dela dem och ta ur kärnan i körsbäret.
  • Lägg körsbärshalvorna i en liten kastrull.
  • Häll i saft och vatten i kastrullen.
  • Lägg i vaniljstång & kanelstång.
  • Låt bären sjuda på svag värme tills de är mjuka.
  • Låt bären kallna.

Anteckning

         Av saften som du kokat bären i gör du lätt en god bärsås.
  1. Ta bort vaniljstång och kanelstång lägg över bären i en skål.
  2. Häll saften du kokat bären i i en kastrull och låt koka upp, ta av från plattan.
  3. Ta en halv matsked potatismjöl som du blandar i ett glas med lite vatten. 
  4. Häll ned det i en jämn stråle i kastrullen & vispa.
  5. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt koka upp till första bubblan.
  6. Är såsen för tjock tillsätter du lite vatten och vispar ihop till en lösare sås.