Go Back
Skriv ut

Laxtårta

Portioner 8 portioner

Ingredienser

  • 200 g mörkt bröd ( tex kavring)
  • 50 g smör
  • 5 st ägg
  • 200 g rökt lax
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 msk senap
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 100 g löjrom eller stenbitsrom

Instruktioner

  • Finfördela brödet i en matberedare eller finhacka för hand
  • Smält smöret och blanda med brödsmulorna
  • Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten (24 cm i diameter)
  • Ställ in formen i kylen
  • Hårdkoka äggen, kyl ned dem i kallt vatten och skala dem
  • Finhacka äggen
  • Finhacka gräslöken.
  • Finfördela laxen i mindre bitar
  • Blanda ihop crème fraiche, senap, gräslök, ägg , lax och smaka av med salt och peppar
  • Ta ut formen ur kylen och lägg i fyllningen och släta till ytan
  • Täck formen med plastfolie och ställ in den i kylen för att mogna i minst 2 timmar
  • Ta bort kanten på formen och lägg över laxtårtan på ett serveringsfat
  • Garnera tårtan med rom
  • Garnera med en dillkvist