Go Back
Skriv ut

Polkagrisglass

Måltid Dessert
Keyword Glass

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk à 400 g
  • Röd karamellfärg några droppar
  • 2 dl krossad polkagris

Instruktioner

  • Vispa vispgrädden så den blir lagom fast( samma konsistens som när man vispar maräng, när du lyfter på vispen ska grädden vara toppig
  • Häll i den kondenserade mjölken och  krossade polkagrisen i grädden och ett par droppar röd karamellfärg. Blanda försiktigt ihop allt till en jämn smet.
  •  Häll smeten i en brödform eller häll den i pinnglassformar.
  • Gör du pinnglass så se till att dunka formen lite lätt mot bänken för att undvika att det blir lufthål i glassen.
  • Stoppa glasspinnar i glassen och ställ in den i frysen i 6 timmar.