Buffé,  Familjens favoritrecept,  Tillbehör

Ugnsrostat majsbröd med god topping

Idag bakade jag ett majsbröd till lunch som jag sedan skar i “stänger”. Jag lade dem på en plåt med bakplåtspapper och ringlade över lite rapsolja, strödde över pumpafrön, vita sesamfrön, citronzest, flingsalt och finhackade oliver. Jag gräddade dem i ugn på 200˚ C tills brödet fått fin färg och kanterna blivit lite krispiga. Jag tog sedan ut plåten och lade små bitar av brieost på “stängerna” och lät de gräddas i ugnen ytterligare en stund (ca 5 min. tills osten smält). Jag serverade bröden på ett fat som jag klätt med en bit ihopskrynklat smörpapper. Enkelt, gott och fint tillbehör till soppa eller sallad.

Kram Sanna

Jättegott tillbehör till en god soppa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.