Efterrätt,  Fika,  Godis,  Tillbehör

Torkade jordgubbar

Nu ligger mina jordgubbar i frysen, en del hackade i mindre bitar till frukost yoghurten, de minsta jordgubbarna blev drinkbär och de övriga ska användas till sylt och marmelad framöver. Några jordgubbar använde jag till att torka också. Det blir som små vackra röda rosenblad att ha i sin musli. Väldigt vardagsromantiskt. Nu börjar kanske jordgubbssäsongen sakta gå mot sitt slut. Men passa på att nu innan den är över att torka några jordgubbar och lägg i en fin burk.
Kram Sanna

Torkade jordgubbar

Du behöver:

  • jordgubbar
  • bakplåtspapper
  • plåt

Gör så här:

  1. Skiva jordgubbar tunnt och lägg på en plåt.(skär bort ändarna på varje jordgubbe(ät upp eller släng ) så får du fina jämna skivor.
  2. Lägg bakplåtspapper på plåt.(du kan göra fler plåtar åt gången samtidigt)
  3. Lägg jordgubbarna med litet mellanrum mellan varje jordgubbsskiva på plåten.
  4. Sätt nu in dina jordgubbar i ugnen på 50 grader.Ugnen ska stå lite på glänt så sätt något emellan ugnsluckan tex en sked så det blir en liten glipa.
  5. Det tar ca 6 -7 timmar att torka dina jordgubbar.(ta ut dem ur ugnen när du tycker att de är torra.
  6. Dra försiktigt bort de torkade jordgubbarna från bakplåtspappret och lägg dem i en burk.
  7. Torkningstiden kan variera beroende på ugn och storleken på dina jordgubbsskivor.

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.