Okategoriserade

Snickersbitar / snickerskaka

Vill man göra något litet att ha till kaffet så är “snickersbitar” en bra idé. En väldigt söt liten kaka med jordnötssmör, Rice Krispies & mjölkchoklad. Alfred & Love bakade dem igår.

Kram sanna

Ingredienser:

  • 10 dl flingor Rice Krispies
  • 1 burk jordnötssmör, cirka 340 gram
  • 200 g Marabou mjölkchoklad
  • 2 dl sirap
  • 1 dl strösocker

*Flingsalt och eventuellt lite ätbart guld eller silverpulver att dekorera med.

  1. Häll flingorna i en skål.
  2. Koka ihop jordnötssmör, socker och sirap.
  3. Blanda i flingorna och rör om noga.
  4. Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd form och använd ett glas eller liknande och tryck ut smeten jämt. (Vi använde två små formar för vi ville ha lite högre bitar).
  5. Ställ formen i kylen en stund och smält mjölkchokladen.
  6. Bred den smälta chokladen över kakan och ställ in den i kylen för att stelna.
  7. Skär kakan i lagom stora bitar. Vi har gjort mindre “pralinstora” bitar för att ha dem som julgodis.
  • När du skär kakan blir det lite smul och ojämna kanter, spara det i en burk i frysen och servera som topping på glass.
Flingsalt, ätbart silverpulver och torkad blåklint är fint att dekorera kakan med.
Storebror & lillebror bakar snickersbitar tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.