Baka,  Måltid,  Upplägg

Rotfruktsgratäng & fylld lövbiff

Jag älskar ugnsrostade rotfrukter och har nästan alltid rotfrukter hemma, men ibland måste man slita sig från sina favoriter och prova något nytt. Idag gjorde jag en gratäng på morot, sötpotatis och palsternacka.Till gratängen serverade jag fylld lövbiff med färskost och provensalska kryddor och lite sallad med olivolja som tillbehör. Det blev jättegott. En bra och god lätt lunch.

Kram sanna

Rotfruktsgratäng 2 pers

4 st sötpotatisar (mindre)

1 stor morot

1 stor palsternacka

3 dl vispgrädde

Gör så här:

1. Skala och skiva rotfrukterna. Lägg dem i en ugnsform.

2. Häll på vispgrädde, krydda med salt och peppar.  

3. Grädda i ugnen ca 30-35 min 225 grader (tills rotfrukterna är mjuka och gratängen har fått fin färg).

Fylld lövbiff 2 pers

2 stora lövbiffar

1 ask färskost

frysta eller färska örter (provensalska använde jag)

Gör så här:

1. Lägg lövbiffarna på en skärbräda.

2. Bred på färskost på lövbiffarna och krydda med peppar.

3. Strö över örterna.

4. Vik ihop lövbiffen med färskosten inåt.

5. Stek i  smör i en het panna ca 3 min på varje sida.

Smaklig måltid

 

2 Comments

  • mia – Dessertsallday är en plats för mig att dela min entusiasm för bakning av tårtor, kakor och cupcakes, men lika väl för dessert recept, fotografier, resor, inredning och andra härligheter man kan tänkas "ramla över". Du kommer också finna slumpmässigt valda delar av mitt liv, min nyfunna hobby fotografering och shopping. Det betyder mycket för mig att kunna uttrycka och dela med mig här i bloggen av sådant som passionerar mig och det finns inget bättre än att vara runt om liksinnade människor som känner samma sak. Så jag skulle bli jätteglad om du lämnade en kommentar eller bara sa Hej!

    Mia

    Rotfrukts gratäng äter man på tok för sällan med tanke på hur enormt gott det egentligen är 🙂

    • Sanna

      Ja det är supergott ,jag gör det alldeles för sällan här hemma ,blir oftast potatisgratäng.Men nu är det Rotfruksgratäng som gäller ett tag framöver 😉

      Kram sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Exit mobile version