Baka,  Fika,  Måltid,  Mellanmål,  Nyttigt,  Picknick & Knytkalas,  Upplägg

Picknickbröd

Godmorgon

Här kommer receptet på det goda picknickbrödet som jag bakade förra veckan. Det blev väldigt populärt av både man och barn, så i veckan får jag baka en omgång till. Jag ska då även prova att byta ut några deciliter vetemjöl till grahamsmjöl.

Kram Sanna

Picknickbröd

5 dl mjölk

50 g jäst

50 g rumsvarmt smör

2 tsk salt

2 msk strösocker

12-13 dl vetemjöl special eller Manitoba cream(supermjöl)

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en bunke.

2. Värm mjölken så den blir fingervarm, 37 ˚

3. Häll mjölken över jästen och rör om tills den har löst sig.

4. Häll i de övriga ingredienserna smör, salt, socker och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.

5. Arbeta degen ordentligt så att den blir  smidig.

6, Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

7. Sätt ugnen på 225 grader

8. Arbeta degen på mjölat bakbord.

9. Dela degen i 16 delar

10. Rulla varje del till en boll och platta sedan ut den(ca 12 cm i diameter)

11. Lägg på bakpappersklädd plåt.

12. Låt jäsa i ca 20 min.

13. Grädda bröden i mitten av ugnen 10-12 min.

14. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

15. Lägg i påsar och frys in eller ät direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.