Afternoon tea,  Baka,  Dessert

Petit-chousemlor

Nu är säsongen för semlor snart i full gång och varianterna av det populära bakverket är oändligt många. Vill du göra en rolig och lite lyxig variant av den klassiska semlan kan du göra små “petit-chousemlor.” Just den här är perfekt att servera om du har en liten bjudning eller till afternoon tea. Fyllningen kan man variera efter tycke och smak. Tänk vad fint att servera på stora silverfat med en vacker kaktång på en buffé. Receptet finner du här nedan.

Kram Sanna

Skriv ut

Petit- chou

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°c
  • Koka upp smör och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget, under kraftig vispning. Ta från värmen och tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning.
  • Spritsa ut 30 små toppar på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt dem kallna på ugnsgaller.
  • Skär av toppen på petit chouerna och fyll med valfri fyllning.( Tex hallonsylt,bärkompott, nutella, mandelmassa blandad med grädde,äpplepajsfyllning) Spritsa på en klick grädde över fyllningen. Sätt på locken och pudra över florsocker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.