Buffé,  Högtid,  Tilltugg

Olw stjärnor med crème fraiche – drinktilltugg

När det är fest, filmkväll eller söndagsmys här hemma, då gör vi nästan alltid våra Olw Stjärnor med Sourcream & Onion smak. Vi dekorererar dem med spritsad cremé fraiche, svart kaviar, finhackad rödlök och dill. Inspirationen och idén jag fick till att göra dem så här kom i från alla som använt vanliga potatischips med crème fraiche och kaviar i stället. Jag började experimentera och göra min egen version på Olw Stjärnor sommaren 2015, då såg de lite annorlunda ut. Det var platta med hål i och ändrades till sin nuvarande form någon gång i början av 2016 och de blev nästan finare. Det är otroligt kul att se att det nu har spridit sig runt om i landet till andra matbloggar och Instagramkonton. Jag tänker att det kan vara lite kul att veta hur det började. Det krävs lite tålamod och är lite pilligt att göra dem, men resultatet blir små eleganta lyxiga tilltugg. I går när vi hade filmkväll gjorde vi ett extra stort fat. När man börjat att äta dem är det svårt att sluta för att de är så goda. Nedan kommer receptet på den här varianten. Man kan göra dem på så otroligt många sätt med olika smaksättning. Fetaost är ett tips, i smulform eller som crème. Prova dem gärna.

Olw Stjärnor med crème fraiche, rödlök & dill

Olw Stjärnor Sourcream & Onion

Rödlök

Crème fraiche

Svart eller röd kaviar

Dill

Gör så här :

  1. Lägg stjärnorna på ett serveringsfat.
  2. Spritsa crème fraiche på varje stjärna ( jag använde en stjärntyll)
  3. Finhacka lök och strö över stjärnorna.
  4. klicka ut svart eller röd kaviar på stjärnorna ( lämna några utan kaviar, (för de som inte gillar kaviar)
  5. Strö över finhackad dill
  6. Servera
Nicolas vahé tapasbrädor med stjärnor på.
Saga gör stjärnor till min 40-års fest.
Gör extra många de är försvinnande goda.
Loves favoritsnacks . Tallrikarna heter Toscana och är i färgen grå.
Här har jag använt OLW Hjärtan ost & lök istället

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.