Buffé,  Soppa

Morotssoppa

Skriv ut

Morotssoppa

Ingredienser

  • 800 g Morötter
  • 1 st Gul lök
  • 1-2 st Vitlöksklyftor
  • 1 l Vatten
  • 1 dl Vispgrädde
  • 1 tärning Grönsaksbuljong
  • vitpeppar
  • Salt

Instruktioner

  • Skala och skiva morötterna i mindre bitar.
  • Skala lök och vitlök ,hacka i mindre bitar.
  • Fräs vitlök och lök i lite smör eller olja i en stor kastrull.
  • Blanda i morötterna,häll på vatten och lägg i buljongtärningen.
  • Låt morötterna koka tills de är mjuka.
  • Ta av kastrullen från plattan mixa soppan med stavmixer så den blir hel slät.
  • Häll i vispgrädden och rör om.Ställ tillbaka soppan på plattan och låt den koka upp.
  • Smaka av med salt och vitpeppar.

Anteckning

Soppan är god att servera med en klick turkisk yoghurt eller creme fraiche.
Fint att servera i små koppar som en liten förrätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.