Baka,  Efterrätt,  Familjeliv,  Fika,  Måltid

Ljuvliga jordgubbsrutor




Inget fikabröd i varken frys eller skafferi. Man vet ju aldrig när man får oväntat besök så jag bakade en plåt med ljuvliga jordgubbsrutor. På eftermiddagen kom både Loves kusin Jennie och min storasyster Lotta med sin familj och hälsade på, vilken tur att jag hade bakat.

Kram Sanna

Jordgubbsrutor

Ingredienser
4 ägg
250 g smält smör (Avsvalnat)
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 dl hackade jordgubbar
1 dl pärlsocker

*Kokos till att bröa långpannan.

Gör så här:

1.Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

2.Smält smöret och låt det svalna.

3.Blanda vetemjöl,bakpulver och vaniljsocker.

4.Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och till sätt det smälta smöret.

5.Blanda noga.

6.Smöra och bröa med kokos en mindre ugnsplåt(den jag använde var 27*37 cm).

7.Bred ut smeten jämt över ugnsplåten.

8.Strö över jordgubbarna och pärlsockret.

9.Grädda i ugnen 175 grader i ca 25-30 min.

10.Låt kakan svalna.

11.Skär kakan i lagom stora rutor.

*Pudra över lite florsocker innan servering:)

8 Comments

  • Ensamma mamman

    Oj vilken härlig blogg du har! Massa smarriga recept och underbara bilder. jag la genast till dig bland mina favoriter så att jag kan komma tillbaka och läsa mer och prova dina recept. Kram

  • sanna

    Johanna:Tack för awarden jättekul:)Ska hämta den inom kort :)Kram Sanna

    Ensamma Mamman: Åh va kul att du tycker om min blogg ,känns smickrande att finnas bland favoriterna kram Sanna 🙂

  • Anonymous

    Hej! Undrar om man kan få spara / kopiera receptet på jordgubbsrutor? 🙂 Gillar din blogg! 🙂

    // Enna

  • Sara

    Hej,

    hittade din blogg i morse och har precis gjort jordgubbsrutorna. SUPERGOTT!!! Jag ar gluten intolerant sa bytte bara ut vanligt mjol mot vetemjol och det gick hur bra som helst!!

    Sara

    • Sanna

      Hej Sara vad kul att du hittat till min blogg :)Kul att det gick att göra jordgubbsrutorna glutenfria för de är ju sååå goda.Prova att göra dem med blåbär till hösten det är också supergott.kram sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.