Baka,  Måltid,  Picknick & Knytkalas,  Upplägg

Klyftpotatis & “Buffalo hot chili” kycklingspett med limeyoghurt

Jag köpte 10 kilo stor färskpotatis när jag vi var och plockade jordgubbar idag.-Perfekt till klyftpotatis sa tjejen som jobbade på Leanders Jordgubbar.Så klyftpotatis fick det bli till kvällsmat med kycklingspett och en limeyoghurtdip att doppa potatisklyftorna i.Jättegott blev det , kycklingspetten var ganska kryddstarka så det passade bra med den svalkande “limeyoghurten” till.Vi gör ofta kycklingspett hemma hos oss, det är hela familjens favorit.

Kram sanna 

Limeyoghurt

Turkisk yoghurt

rivet limeskal

Gör så här:

Skeda upp så mycket turkisk yoghurt du vill ha till din yoghurtdip i ett mindre glas.Riv skal från en tvättad lime över yoghurten och rör om.Dekorera med lite limeskal.

“Buffalo hot chili” kycklingspett

1 kg Kycklingfile (färsk eller  fryst som du tinar) 

Rydbergs Buffalo hot chili(eller sweet chilisås om man hellre vill ha det)

grillpinnar

olja

Gör så här:

1.Bryt av grillpinnarna i en bra storlek så de ryms i stekpannan.

2.Lägg pinnarna i blöt en stund.

3.Ta de tinade kycklinfileérna och skär i mindre kuber.

4.Trä på kuberna på grillpinnarna.

5.Stek kycklingspetten i matolja så de får lite stekyta.

6.Häll på ca 1 dl buffalo hot chili så och låt den fastna på spetten.

7.Lägg över spetten i en ugnsform.

8.Tillaga kycklingspetten färdigt i ugnen ca 10-15 min 225 grader.

Klyftpotatis

Stor färskpotatis

Gör så här:

1.Tvätta och borsta potatisen och skär den i klyftor .

2.Lägg den på en ugnsplåt och ringla över olivolja och blanda runt med händerna.

3.Grädda i ugnen på grill i 225  tills det blivit en fin brun yta på potatisen.(rör om några gånger under tiden)  

4.Krydda med lite grovmalen svartpeppar och flingsalt 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.