Baka,  Fika,  Måltid,  Sallad

Kanongod förrätt





Till förrätt på vår grillkväll gjorde jag en avokadosoppa, som ska serveras kall. Perfekt nu på sommaren. Receptet har jag fått av min kära storebror Peter.

Kram Sanna

Avokadosoppa 10 pers/glas

Ingredienser:

5 stycken Avokado
7 dl hönsbuljong
2 dl crème fraîche
2 st pressad vitlök
salt
svartpeppar/Vitpeppar

Garnering:

Räkor (beräkna 3 räkor per glas)
röd kaviar
gräslök
Grissinipinnar
crème fraîche

Gör så här:

1. Lägg avokadon i mixer eller matberedare, mixa och tillsätt lite av hönsbuljongen.

2. Blanda avokadomoset med resten av hönsbuljongen.

3. Rör ner crème fraîche och fortsätt att vispa tills soppan blivit slät och fin.

4. Pressa i lite saft från en halv citron.

5. Blanda ner den pressade vitlöken i soppan.

6.Smaka av med salt, vitpeppar och svart peppar.

7. Häll upp soppan i glasen.

8. Garnera med tre räkor per glas, en klick crème fraîche, gräslök och en sked röd kaviar.

9. Stoppa en grissini och en kaffesked i varje glas.

Servera och njut.

*Då soppan ska vara kall går det bra att koka hönsbuljongen några timmar i förväg
och ställa in i kylen. Buljongen gjorde jag på 1 liter vatten och två buljongtärningar.

*Ställ glasen på bricka eller fat dekorera med lila blommor. Blir vackert mot soppans härliga gröna färg.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.