Baka,  Fika,  Måltid,  Mellanmål,  Picknick & Knytkalas,  Pyssel

Grillmackor i pulkabacken

Godmorgon

Nästa vecka är det sportlov och många av er kommer säker vara utomhus och åka pulka/skidor,göra fina snögubbar och snölyktor  och kanske samtidigt grilla lite.Tänkte bara tipsa lite snabbt att istället för att grilla korv så kan man göra små goda grillmackor.Man slipper kladdet med ketchup och senap, korven som trillar på backen hihihih,ja ni vet ju hur det kan vara.Det är jättegott med små frasiga mackor med rykande het choklad till.Mackorna förbereder du hemma och lägger i en låda så är de bara att ta upp och lägga på grillen när den är lagom varm.Ha gärna med ett litet lock att lägga som tyngd på grillmackorna så blir det så där snygga ränder på mackan.På bilden ser ni grillmackor som jag gjorde i somras med brieost och skivade cocktailtomater  men det kanske är lite mer vuxensmak på dem.Vi kommer att gör våra mackor med lönnebergaskinka och hushållsost på sportlovet.Vill man ha lite “sting” i smaken bred på lite dijonsenap på skinkan innan du lägger på osten.Mums.Ett litet sportlovstips om man har tillgång till grill.

Ha en härlig Lördag

Kram Sanna

 

Grill mackor

franskbröd

Lönnebergaskinka

Hushållsost

Smör

(dijonsenap)

Gör så här:

Ett litet tips innan du börjar lägg mackorna på ett bakplåtspapper på en bakplåt så kladdar det inte så mycket.

1.Bred ett tunt lager smör på båda sidor av en skiva franskbröd.

2.Lägg på skinka och ett par skivor hushållsost.

3.Bred smör på båda sidor av en skiva fransbröd till och lägg ovanpå.

4.Nu har du en dubbelmacka,ta en kniv och dela mackan på snedden så det blir en trekant.

5.Nu har du två grillmackor färdiga att läggas på grillen.

6.Nu är det bara att göra fler på samma sätt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.