Baka,  Efterrätt,  Fika,  Godis,  Julens dessertbord

Gör egna punchpraliner

Jag laddar inför julens dessert och godisbord. Igår gjorde jag punchpraliner, ni vet såna man kan köpa som lösviktsgodis och som är så goda. Det blir inte exakt samma men minst lika gott och istället för vita sockerpärlor som det brukar vara har jag sockerpärlor med olika färg (nonpareille). Jag fick experimentera lite men tycker att resultatet blev bra. Det här tycker jag absolut att ni ska prova som julgodis eller till kalaset.

Kram Sanna

Punchpraliner

Ingredienser:

3 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1/2 dl kakao
50 g smör
3 tsk rom eller punch essens, finns i bakhyllan i affären.
2 tsk starkt kallt kaffe
1 burk sockerpärlor

Gör så här:

1. Mixa havregrynen i en mixer så det blir till ett fint mjöl.

2. Häll i övriga ingredienser.

3. Blanda smeten jämn och fin.(använd händerna)

4. Ställ svalt en liten stund.

5. Rulla små bollar och lägg på ett fat. Ställ fatet i frysen en liten stund, tills bollarna stelnat lite.

6. Ta ut bollarna ur frysen.

7. Häll upp sockerpärlorna på en tallrik.

8. Ta en vass kniv och dela bollarna på mitten.

9. Dutta pralinerna i sockerpärlorna (Man får trycka till lite för att få pärlorna att fastna).

10. Förvara dem svalt eller i frysen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.