Baka,  Efterrätt,  Familjeliv,  Fika,  Godis,  Högtid,  Måltid,  Tårtor

Efterrätt till midsommar






I går var det riktig sommarvärme och jag gjorde en hallonpaj. Receptet kommer ifrån min vän Anders. Pajen serverade jag i glas med vispgrädde, hallon och After Eight
En väldigt god och somrig paj. Så det blir att göra den till efterrätt i midsommar.

Kram Sanna

Hallonpaj

Ingredienser:

150 gr smör
3 dl havregryn
2 dl socker
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Ca 250 g hallon eller andra bär eller frukt efter tycke och smak.

Gör så här:

1 . Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret i en kastrull.

3. Dra kastrullen från värmen.

4. Blanda i alla övriga ingredienser utom bären eller frukten.

5. Lägg frukten eller bären i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.

6. Ställ in i ugnen i ca 30 min eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig.

Serveringstider:

Alt.1. Servera pajen varm med glass eller vaniljsås.

Alt.2. Låt pajen svalna och lägg några matskedar paj i varje glas och sedan ett par matskedar vipsgrädde över. Garnera med några hallon och en After Eight. Knyt en liten rosett vid foten av varje glas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.