Baka,  Efterrätt,  Fika,  Högtid,  Mellanmål,  Mjuka kakor och söta pajer,  Picknick & Knytkalas,  Upplägg

Charlottas cheesecake – bästa efterrätten till midsommar

Förra helgen firade vi min mamma & min systerson Axel som fyllt år. Lotta hade gjort 2 st jättefina cheesecakes som hon bjöd på tillsammans med färska jordgubbar. Det var den godaste cheesecake jag någonsin ätit.Så till midsommar tänkte jag att använda hennes recept och göra minicheesecakes i små plastmuggar . Bästa efterrätten i midsommar.
Tack min älskade storasyster för receptet.
Kram Sanna

Skriv ut

Charlottas cheesecake

Ingredienser

  • 15 st Digistivekex
  • 50 g Smält smör
  • 3 st Ägg
  • 3 dl Strösocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 3 dl Vispgrädde
  • 200 g Philadelphiaost

Instruktioner

  • Dela äggen och lägg äggulorna i en skål och vitorna i en annan skål.
  • Vispa äggulorna tillsammans med strösockret så att det blir pösigt.
  • Rör ner vaniljsocker och philadelphiaost. Rör tills smeten är jämn och fin.
  • Vispa vispgrädden och blanda ner den smeten.
  • Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten, försiktigt.
  • Kläm fast ett bakpapper i en springform, klipp runt kanterna så det blir jämt och fint)
  • Mixa digestivekexen i matberedare och blanda med det smälta smöret. Lägg blandningen i botten av springformen, platta ut så det blir ett jämnat och fint lager.
  • Häll smeten över kexbotten.
  • Ställ in i frysen ca 9 timmar.
  • Ta fram cheesecaken en stund innan serveringen & servera med färska jordgubbar eller andra goda bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.