Baka,  Buffé,  Dessert

Carolinas supergoda Schweizernötstårta

Har ni någon i familjen som snart fyller år eller något annat att fira, vill jag tipsa om den här fantastiska tårtan. Den är något utöver det vanliga, så saftig och god.

Bilderna och receptet har jag fått av min lillasyster Carro som är jätteduktig på att baka och laga mat. Inspirationen har hon fått från bloggen CakeByMary och hennes goda nötkaka med schweizernötschoklad.

Kakan är inte så hög och Carro skulle baka en tårta och behövde 2 bottnar. Hasselnötsmjölet tog slut och räckte bara till den ena botten, så det blev en med mandelmjöl också. Fyllningen till tårtan blev ett lager av Dulce de leche. Tårtan täcktes med ett chokladtäcke och dekorerades med grädde och jordgubbar. Det blev en riktigt lyckad kombo. Tack Carro för recept, bilder och inspiration.

Kram Sanna

Ingredienser:

Nötbotten

50 g smör

200 g hasselnötsmjöl eller mandelmjöl/ ca 4,5 dl

1 dl strösocker

2 st ägg

1 tsk vaniljsocker

Till fyllningen:

 1 burk Dulce de leche

Till toppingen:

1 dl vispgrädde 

200 g Marabou Schweizernöt

35 g smör

Dekoration:

3 dl vispgrädde 

Jordgubbar eller hallon

Lite finhackade hasselnötter 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175˚ C
  2. Smält smöret och låt det svalna lite.
  3. Blanda eller vispa lite lätt ihop ägg och socker, tillsätt de övriga ingredienserna till kakan och det avsvalnade smöret och rör om ordentligt.
  4. Lägg smeten i en smord springform 
  5. Grädda ca 20 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska få yta och lite färg i kanterna.
  6. Låt svalna.
  7. Gör en botten till, men med med mandelmjöl 
  8. Låt svalna
  9. Lägg den mörka botten på ett fat och bred över ett jämnt lager med fyllningen.
  10. Lägg över den ljusa botten
  11. Koka upp grädden till toppingen, dra den i från plattan och bryt i chokladbitarna och blanda om, lägg till sist i smöret och rör om till en smidig smet.
  12. Bred den över de båda bottnarna och runt om på sidorna.
  13. Ställ in i kylen så chokladen stelnar.
  14. Dekorera den fint med grädde, bär och lite hackade nötter strax innan serveringen.

Tips: Är du bara sugen på en toppengod kaffekaka gör du en av bottnarna med toppingen på enligt originalreceptet.

Vill du inte baka en hel tårta då kan du baka en plåt med kakor istället klicka här för recept på schweizernötkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.