Baka,  Bröd,  Fika,  Måltid,  Mellanmål,  Nyttigt,  Picknick & Knytkalas,  Tillbehör

Bröd till sommarens picknick-mackor



Nu har jag bakat formbröd till sommarens picknickmackor. Ett av bröden tänker jag använda för att göra varm smörgåstårta framöver. Jag använde turkisk yoghurt i degen och brödet blev jättegott och fint. Nu blir det till att baka en omgång till.

Kram Sanna

Ingredienser:

50 g smör
4 dl mjölk
1 1/2 dl turkisk yoghurt
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk vit sirap
12-13 dl vetemjöl special

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölk och turkisk yoghurt.Värm tills det är fingervarmt.

2. Smula ner jästen i en bunke.Häll över degspadet och rör tills jästen löst upp sig.

3. Tillsätt saltet och sirapen.

4. Häll i lite vetemjöl åt gången och arbeta degen ordentligt tills den blir smidig och fin.

5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.

6. Smörj två bröd formar ca 1 1/2 liter.

7. Lägg degen på mjölat bakbord och bearbeta den smidig och fin.

8. Dela degen i två delar.

9. Forma varje del till ett avlångt bröd.

10. Lägg bröden i de smorda formarna och låt de jäsa under bakduk i ca 45 min.

11. Sätt ugnen på 200 grader.

12. Grädda bröden i ugnen i ca 30-35 min i mitten av ugnen.

13.Pensla med vatten när du tagit ut det ur ugnen.

14. Låt brödet svalna på galler.

*Hembakat bröd är oftast godast dagsfärskt. Äter du inte upp det direkt så frys in det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.