Buffé,  Högtid,  Tilltugg

Blommig Färskostrulle med citronzest


Om du letar efter ett gott enkelt och vackert inslag till buffén i midsommar kan den här blommiga färskostrullen vara ett alternativ. Den är relativt enkel att göra och fin bara som den är att lägga på ett fat med lite goda rågkex.
Rullen är gjord på Philadelphiaost, som smaksätts med citronzest, dill, rödlök och svartpeppar. Ytan täcks sedan med extra örter och ätbara blommor.

kram Sanna

Blommig Färskostrulle
Ingredienser:
* 200 g Philadelphiaost (naturell)
* 0.5 dl finhackad färsk dill
* 0.25 dl finhackad rödlök
* 1 tsk finriven citronzest
* 0.5 tsk nymalen svartpeppar
* Salt efter smak
Till garnering/rullning:
* 1-2 dl blandade färska örter (t.ex. dill, persilja, gräslök) – finhackade eller hela blad
* 0.5 dl ätbara blommor (t.ex. penséer, violer) – kontrollera att de är obesprutade
Gör så här:
* Blanda fyllningen: Lägg Philadelphiaosten i en skål. Tillsätt ärtskott, dill, rödlök, citronzest och svartpeppar. Blanda ihop ingredienserna. Smaka av med salt om det behövs.
* Forma rullen: Lägg ut plastfolie på en arbetsyta. Bred ut färskostblandningen till en avlång rulle, ca 15-cm lång. Linda in den i plastfolie och lägg i kylen i minst 30 minuter för att stelna.
* Förbered ytan: Sprid ut de finhackade örterna(lite tunnt skivad rödlök är fint också) och de ätbara blommorna jämnt på en ren yta, till exempel en skärbräda.
* Rulla rullen: Ta ut färskostrullen ur kylen och ta bort plastfolien. Rulla den försiktigt över örterna och blommorna så att de fastnar runt om. Tryck lätt så att det fäster ordentligt.
* Servering: Lägg färskostrullen på ett serveringsfat. Skär den i skivor strax före servering.
Serveringstips:
* Servera rullen med knäckebröd, kex eller tunnbröd.
* Kan förvaras i kylen fram till servering.
Denna blommiga färskostrulle blir ett vackert ,gott och somrigt inslag på midsommarbordet.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.