Baka,  Efterrätt,  Fika,  Tårtor

Blåbärs och hallonpajer

Godmorgon

Här kommer receptet på blåbärs och hallonpajerna som jag gjorde  i söndags. Man kan göra en enda stor paj (22 cm i diameter) om man vill det i stället för att göra små som jag gjorde. Aluminiumformarna är snäppet större än de små man kan handla på tex Ica Maxi. Jag brukar köpa på mig en hel del sådana när vi  varit på skänninge marken t.ex. Passa på och köp sådana nästa gång det är någon marknad i närheten där du bor. De är superbra till små matpajer också.

Härlig fredag

Kram Sanna

Blåbär/hallonpajer

Ingredienser:

3 dl vetemjöl

1/4 bakpulver

1 dl strösocker

100 g smör

1 ägg

 

4 dl blåbär eller hallon

1 tsk vaniljsocker

1 msk potatismjöl

Gör så här:

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Skiva smöret i mindre bitar och lägg ner i bunken.

3. Tillsätt ägget.

4. Blanda ihop degen med händerna tills den känns smidig.

5. Dela degen i 10 stycken bitar och tryck ut degen i aluminiumformrna och ställ dem på en plåt.

6. Blanda de bär du vill använda i dina pajer tillsammans vaniljsocker socker och potatismjölet.

7. Fyll pajerna med bärblandningen grädda ca 25 min.

8. Servera pajen varm tillsammans med vaniljglass eller grädde och lite siktat florsocker på toppen.

Tips.

Blir det pajer över går de utmärkt att frysa in.

Det vackra tårtfatet pajerna ligger på hittar du här

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.