Baka,  Bröd,  Bullar & muffins,  Efterrätt,  Fika,  Måltid,  Tillbehör

Björnbärsmarmelad och scones







Allsång på skansen på tv:n. Barnen sitter och diggar i soffan när timoteij uppträder. Nybakade scones med ost, hemgjord björnbärsmarmelad och en stor kopp te. Det blir nästan lite höstkänsla i sommarvärmen.

Kram Sanna

Björnbärsmarmelad 1 liten burk

4 dl björnbär
2 dl syltsocker
3 tsk vaniljsocker

Gör så här:

1. Häll björnbären, syltsocker och vaniljsocker i en kastrull.

2. Koka upp under omrörning.

3. Låt sjuda i ca 5 min.

4. Ta kastrullen från plattan och låt björnbärsmarmeladen svalna lite.

5. Häll upp marmeladen i en glasburk.

6. Ställ burken svalt.

Tips

*Kläd locket med tårtpapper och fäst med presentsnöre i guld.

*Klistra dit ett b i mitten eller skriv på tårtpappret. Skriv björnbärsmarmelad med svart penna runt om.

*Fäst ett hjärta i presentsnöret, gjort av små pärlor och ståltråd.

*En god present att ge bort.

Scones 2 kakor

Ingredienser:

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
2 dl turkisk yoghurt
1 nypa salt
1 nypa socker

Gör så här:

1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och peppar i en bunke.

2. Skär smöret i tärningar.

3. Blanda ner smör och turkisk yoghurt i mjölblandningen.

4. Arbeta degen jämn och smidig med händerna.

5. Dela degen i två delar.

6. Platta ut varje del till två runda kakor.

7. Nagga kakorna med en gaffel och skåra varje kaka så att det blir fyra delar.

8. Sätt ugnen på 250 grader och grädda i ca 12 min.

*Servera sconsen varma med ost och björnbärssylt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.