Skriv ut
Vaniljglass & mini chokladbollar med Pigall
En efterrättsdröm med mini chokladbollar och hemmagjord vaniljglass med elegant Pigall.
Måltid Dessert, Efterrätt, Fika, Godis
Kök American, Svenskt
Keyword Fika, Glass, Snacks
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 10 minuter minuter
Total tid 3 timmar timmar 20 minuter minuter
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk ( 397 gram) sötad kondenserad mjölk
- 1/2 tsk vaniljpulver
- chokladbollar med pigall
Vispa grädden luftigt och tjock tillsammans med vaniljpulvret
Blanda i den kondenserade mjölken i den vispade grädden och vänd runt med en slickepott
Häll i lite av smeten i en brödform. Lägg i några av chokladbollarna
Häll på resten av smeten och lägg på chokladbollar ovanpå
Ställ formen i frysen i minst 3 timmar (efter 3 timmar tycker jag glassen är alldeles lagom hård)
Skopa upp glassen med sked och lägg i fina glas och lägg på ännu fler minichokladbollar med pigall
Låter du glassen frysa längre än tre timmar, tänk på att ta fram den en liten stund innan du ska servera den så den får mjukna lite .