Go Back
Skriv ut

Vaniljglass & mini chokladbollar med Pigall

En efterrättsdröm med mini chokladbollar och hemmagjord vaniljglass med elegant Pigall.
Måltid Dessert, Efterrätt, Fika, Godis
Kök American, Svenskt
Keyword Fika, Glass, Snacks
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 3 timmar 20 minuter

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk ( 397 gram) sötad kondenserad mjölk
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • chokladbollar med pigall

Instruktioner

  • Vispa grädden luftigt och tjock tillsammans med vaniljpulvret
  • Blanda i den kondenserade mjölken i den vispade grädden och vänd runt med en slickepott
  • Häll i lite av  smeten i en brödform. Lägg i några av chokladbollarna
  • Häll på resten av smeten och lägg på chokladbollar ovanpå
  • Ställ formen i frysen i minst 3 timmar (efter 3 timmar tycker jag glassen är alldeles lagom hård)
  • Skopa upp glassen med sked och lägg i fina glas och lägg på ännu fler minichokladbollar med pigall
  • Låter du glassen frysa längre än tre timmar, tänk på att ta fram den en liten stund innan du ska servera den så den får mjukna lite .