Vaniljglass och minichokladbollar med pigall

Chokladbollar med pigall

Ingredienser

  • 150 g smör Rumsvarmt
  • 1/2 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 2 st Pigall dubbel (Marabou) 40 g
  • 2 msk kallt kaffe
  • 4 dl havregryn

Instruktioner

  • Lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda till en jämn smet.
  • Spritsa eller klicka ut små  jämnstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper .
  • Ställ plåten i kylskåpet tills de stelnar.
  • Häll kokosflingor på en tallrik.
  • Rulla snabbt till bollar och rulla dem i kokosflingorna.
  • Ställ tillbaka dem i kylen och låt dem stelna.
  • Förvara dem i frysen i en burk med lock.
Glasen och skedarna är fyndade på Erikshjälpen. Glass och fina glas på fot en superkombo.

Vaniljglass & minichokladbollar med pigall

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk ( 397 gram) Sötad kondenserad mjölk
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • chokladbollar med pigall

Instruktioner

  • Vispa grädden luftigt och tjock tillsammans med vaniljpulvret.
  • Blanda i den kondenserade mjölken i den vispade grädden och vänd runt med en slickepott.
  • Häll i lite av  smeten i en brödform. Lägg i några av chokladbollarna. 
  • Häll på resten av smeten och lägg på chokladbollar ovanpå,.
  • Ställ formen i frysen i Minst 3 timmar . (efter 3 timmar tycker jag glassen är alldeles lagom hård)
  • Skopa upp glassen med sked och lägg i fina glas och lägg på ännu fler minichokladbollar med pigall.
  • Låter du glassen frysa längre än tre timmar,tänk på att ta fram den en liten stund innan du ska servera den så den får mjukna lite .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.