Morotssoppa

Jättegott med en klick turkisk yoghurt i soppan.

Morotssoppa

Ingredienser

  • 800 g Morötter
  • 1 st Gul lök
  • 1-2 st Vitlöksklyftor
  • 1 l Vatten
  • 1 dl Vispgrädde
  • 1 tärning Grönsaksbuljong
  • vitpeppar
  • Salt

Instruktioner

  • Skala och skiva morötterna i mindre bitar.
  • Skala lök och vitlök ,hacka i mindre bitar.
  • Fräs vitlök och lök i lite smör eller olja i en stor kastrull.
  • Blanda i morötterna,häll på vatten och lägg i buljongtärningen.
  • Låt morötterna koka tills de är mjuka.
  • Ta av kastrullen från plattan mixa soppan med stavmixer så den blir hel slät.
  • Häll i vispgrädden och rör om.Ställ tillbaka soppan på plattan och låt den koka upp.
  • Smaka av med salt och vitpeppar.

Anteckning

Soppan är god att servera med en klick turkisk yoghurt eller creme fraiche.
Här har jag serverat morotsoppan tillsammans med krembeyaz ,valnötter och stekt äggmacka till frukost/lunch.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.