Baka,  Efterrätt,  Fika,  Högtid,  Mjuka kakor och söta pajer,  Upplägg

Pannacotta i pajformar

Till fika idag så gjorde jag pannacotta som jag hällde upp i små pajformar. Tycker det är fint att hälla smeten i pajformar då det blir så mycket “yta” att dekorera. Jag smälte mörk choklad och spritsade chokladen på pannacottan när den svalnat i kylen och dekorerade med granatäpplekärnor.

Skriv ut

Pannacotta

Portioner 6 pers

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st gelatinblad

Instruktioner

  • Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  • Koka upp vispgrädde,vaniljsocker och strösocker i en kastrull.
  • Ta kastrullen från värmen.
  • Krama ur gelatinbladen och rör ned dem i den varma grädden.
  • Låt grädden svalna.
  • Häll upp grädden i pajformar eller i glas.
  • Ställ in i kylen och låt stå i minst 3 timmar .
  • Dekorera med bär eller bärsås.
Här har jag hällt upp pannacottan i pajformar & dekorerat dem med smält choklad som jag spritsat på pannacottan efter den har fått stå i kylen minst 3 timmar. “håret” är av granatäpplekärnor som hår. Men det blir fint att använda andra bär också. Tänk vad fint med blåbärshår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.