Chokladbollar med Nutella

Provade igår på morgonen att göra chokladbollar med en jordgubbe i .I brist på kakao så hade jag i nutella, det blev gott men lite för sött för min smak med både socker och nutella. Så igårkväll så var jag tvungen att testa mig fram till en ny chokladbollsmet med nutella, den här gången uteslöt jag sockret helt och använde bara nutella och ganska mycket kakao. Jag gillar inte när det är för sött så den här smeten passar mig och den som gillar lagom sött. Jag frågade mina bästa provsmakare Love & Alfred vilken smet de tyckt var bäst.Den jag gjort tidigare på morgonen eller den på kvällen. De röstade på den jag gjort på kvällen.Puh.😊Jag ställde smeten i kylen över natten för att rulla chokladbollarna på morgonen.Jordgubbarna jag hade hemma var alldeles för stora för att baka in i en chokladboll men har man små jordgubbar är det jättegott att göra så.Men nu fick de bli utan jordgubbe i och jag serverar jordgubbar vid sidan av istället till fikat. Jag gjorde tre olika sorters.En rullad i kokos, en i pärlsocker jag färgat rosa och några som jag doppade i vit choklad jag också färgat rosa.

Gör precis som när du bakar vanliga chokladbollar men mixa havregrynen så de blir finfördelade och blanda ihop alla ingredienser.

Chokladbollar med nutella.

4 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
3 msk kakao
2 msk kallt starkt kaffe
1 nypa salt
1 1/2 dl nutella
2 msk vispgrädde

Blanda ihop till en jämn smet. Ställ in i kylen en stund. Rulla bollar och rulla i kokos eller pärsocker. Om du ska doppa dem i smält choklad låter du dina rullade chokladbollar stå 30 min i frysen innan du doppar dem i smält choklad.

Kram Sanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *