Rädda bläckfisken & Vilgot

Hej allesammans och god Fredag !

Ja som ni vet sen tidigare så har jag barn som har funktionshinder. Min äldsta son Albin är 11 år och har diagnoserna asperger, tourettes och adhd. På dagarna går Albin i skolan i en aspergerklass.Han är otroligt duktig i skolan och drömmer om att en dag bli sportjournalist. Vilket jag är övertygad om att han kommer bli med rätt skolgång och rätt stöd. En stor del som gör det svårt för Albin i och med hans funktionshinder är att han är otroligt intryckskänslig för ljud,ljus och mycket folk i rörelse. Albin har senaste året haft ett eget litet rum i sin klass trots detta med eget rum i skolan och väldigt anpassat så har Albin det väldigt tufft emellanåt och han kämpar verkligen på. ” intryckskänsligheten är inget ,man kan “jobba” bort. Jag är otroligt stolt över honom . Han har ett väldigt behov av trygghet och struktur. Miljön runt omkring Albin är jätteviktig för att han ska fungera och må bra. På bläckfisken har han sin plats, sin agenda för dagen ligger på bänken när han kommer till skolan, ja det är anspassat för Albin.Vi har bra kontakt med Albins lärare, skulle kunna skriva enormt mycket om hur viktigt det är för Albin med anpassad skolgång. Nu är det såhär att politikerna i vår kommun vill ta bort aspergerklasserna Bläckfisken och Vilgot och få in våra barn med funktionshinder i ” vanliga” klasser.Vilket är helt galet. Nu är vi många föräldrar som mår väldigt dåligt och är oroade för våra barns framtid. Just nu pågår en namninsamling som du kan skriva på, dela denna länk och be vänner och bekanta att skriva på. Låt de inte stänga våra aspergerklasser i Motala. Här är länken, tack för att du tar dig tid att skriva på namninsamlingen det betyder enormt mycket för barnen och oss som föräldrar. Kram Sanna – mamma till en blivande journalist.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 reaktioner på ”Rädda bläckfisken & Vilgot

  1. Vansinnigt av politikerna, hur tänker de?!!
    De bryter ju helt mot barnkonventionen, barnens rättigheter!
    Stå på er!
    Kram
    Anna-Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *