Baka,  Efterrätt,  Fika,  Mjuka kakor och söta pajer,  Picknick & Knytkalas

Krämig Kladdkaka

039Kladdkaka passar vid alla tillfällen, till efterrätt eller till fikastunden. Jag vill gärna dela med mig av receptet till den här goda kladdkakan på bilden. Jag gör den ofta och den blir precis sådär krämigt god som man vill ha den. Den kan med fördel få vila över natten eller några timmar innan den serveras. Servera den med lättvispad grädde, jordgubbar eller hallon och dekorera den med florsocker i ett fint mönster.

Kram Sanna

Ugn 200˚ ca 15 min

Ingredienser:

200 g Fazer Ögon Bak & Dessert Choklad, mörk, eller någon annan god choklad du gillar.

1 tsk bakpulver

4 ägg

2 dl socker

2,5 dl vetemjöl

200 g smör

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200˚

2. Vispa ägg och socker vitt och poröst

3. Smält smör och choklad på svag värme

4. Häll över i socker och äggblandningen

5. Tillsätt vetemjöl och bakpulver, rör ihop försiktigt

6. Smörj och bröa en rund form ca 25 cm i diameter

7. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.