Baka,  Efterrätt,  Familjeliv,  Fika,  Högtid,  Mellanmål

Solsken och semlebak – minisemlor

Första dagen på sportlovet och solen skiner, så härligt. Nu på morgonen ska Albin och jag baka semlor, det är ju fettisdagen i morgon.Vi ska göra vaniljsemlor för barnen gillar inte mandelmassa så vi kommer fylla dem med vaniljkräm i stället. Jag ska prova att baka Camillas semlor, som bakas på ett mjöl som heter Manitoba cream och det ska vara ett supermjöl. Spännande att prova något nytt. Sedan ger vi oss ut en stund i det härliga vädret.

Ha en bra dag

Kram Sanna

(På bilden ser ni förra årets Minisemlor receptet har ni under bilden )

 

Minisemlor

2 dl vispgrädde

25 g jäst

100 g smör

1 ägg

1/2 dl socker

1/4 tsk salt

8 dl mjöl

(valfri fyllning till semlorna)

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en stor bunke ,häll i lite grädde och lös upp jästen.(rör runt med en slev tills det löst upp sig)

2. Smält smöret  i en kastrull och häll i resten av grädden i smöret .

3. Häll i gräddblandningen i bunken.

4. Häll ägg,salt och socker i bunken och rör om.

5. Tillsätt mjölet lite i taget,spara ca 1 dl tills du ska baka ut degen.

6. Knåda degen ordentligt . Lägg på en bakduk och låt jäsa i  30 min.

7. Häll upp degen på mjölat bakbord.

8. Dela degen i 24 små bitar

9. Rulla varje bit till en  liten rund bulle.

10. Lägg bullarna med jämnt mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.

11. Låt jäsa i 60 min med bakduk över.

12. Sätt ugnen på 225 grader.

13. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg.

14. Grädda i ugnen ca 8 min.

15. Låt bullarna svalna.

16. skär av ett lock på bullen och gröp ur lite av innehållet och lägg i lite vaniljkräm.

17. Spritsa på lite grädde och sätt på locket.

 

*Mini semlorna går perfekt att frysa.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.