Efterrätt,  Godis,  Måltid

Philadelphiatårta i stället för ostbricka



Idag var hela familjen lite trött, det måste vara vädret som är så grått och trist. Vi hyrde en film till kvällen, barnen ville ha chips och dricka till. Jag och Johnny bestämde oss för att göra en philadelphiatårta. Den är så himla god. Första gången jag åt den var hos min moster Marie för många år sedan vid min kusin Karins dop. Det är jättegott tillsammans med salta kex, minitoasts eller crostinis, i stället för ostbrickan.

Kram Sanna

Ingredienser:

2 dl vispgrädde
1 liten gul lök
1 burk 80 g röd eller svart stenbitsrom, storkornig.
200 g Philadelphiaost.
Lite salt och grovmalen svartpeppar.

Gör så här:

1.Vispa grädden tjock, blanda ner philadelphiaosten och blanda ihop försiktigt med en gaffel.

2. Finhacka den gula löken.

3. Blanda ner den i ost och gräddblandningen.

4. Krydda med lite salt och svartpeppar efter behag.

5.Bred ut smeten till en rund kaka i mitten av ett stort fat. Lämna plats runt kanterna, så du får plats att lägga kex, minitoasts eller crostinis runt om.(se bilden).

6. Bred på romen. Jag brukar göra så att jag gör halva med och den andra halvan utan för de som inte tycker om romen. Eller gör en egen åt dem, det brukar vara barnen som inte är överförtjusta i smaken.

Är ni många gör dubbel sats. Går åt som smör i solsken.

Tips:

Det är lika gott med svart rom och det är fint att göra halva med röd och den andra delen med svart. Är man pysslig av sig och inte rädd för lite pilligt arbete kan man göra den i ränder eller i rutor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.