Baka,  Efterrätt,  Fika,  Högtid,  Picknick & Knytkalas,  Tårtor

Gerbera sockerkaksform och mysigt höstfika med en fin present

Hej hej

Hösten innebär många tilllfällen för mysiga fikastunder.Så här om dagen bakade jag äppelsockerkaka i min vackert gröna Gerbera sockerkaksform.Den här formen är lite ljupare än “vanliga sockerkaksformar” så när jag gjorde äpple sockerkakan gjorde jag dubbel sats.Det man får tänka på är att gräddningstiden blir lite längre så kolla med en sticka när sockerkakan är klar.Om du är bortbjuden till någon på fest eller middagen eller kanske någon du känner fyller år.Då  är Gerberaformen fylld med ingredienserna till en äpplesockerkaka,samt receptet ihoprullat med ett vackert snöre runt om, en toppen present.Som garanterat kommer bli uppskattad.

Den fina sockerkakformen(som även finns i andra härliga färger) finns att köpa på smålandsglas i Motala eller presenten.com

 

*Nedan följer receptet på äppelkaka observera att om du bakar i Gerbera sockerkaksform gör en dubbel sats på receptet och förläng gräddningstiden .

Kram Sanna

Äppelkaka 

125 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bapulver
2 msk mjölk

Kanelsocker

ingredienser
4 msk socker
2 tsk kanel
( blandas ihop)

4 stycken äpplen

Gör så här:
1.smält smöret i en kastrull.Låt svalna.
2. vispa ägg och socker poröst i en bunke.
3. häll i det svalnade smöret.
4.blanda mjöl och bakpulver.
5. Häll ner mjölblandningen i smeten.
6.sätt ugnen på 175 grader
7. smöra och bröa en sockerkaksform.
8.Häll i smeten i formen.
9.skala och skiva äpplena i tunna klyftor.Stick ner äppleklyftorna tätt intill varandra i kakan.
10.strö över kanelsocker.Grädda i nedre delen av ugnen i 25- 30 min.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.Strö över några hallon och en kvist citron meliss.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.