Projekt hall

Tack alla ni som gick in och skrev på namnlistan för att rädda vilgot och bläckfisken igår, det betyder massor.(se gårdagens inlägg) Nu hoppas vi att det sprider sig ännu mer och att politikerna tänker om . Det här är ju något som ständigt snurrar i huvudet just nu och ovissheten kan göra en lite ledsen faktiskt. Men men , för att få lite annat att tänka på har jag börjat fundera på projekt hallen. Jag vill att vi ska ha en mysig inbjudande, varm och välkomnande hall så nu går startskottet för det projektet och jag vet redan hur jag ska göra.Hallen är ju det första man ser när man kommer hem till någon. Men jag har lite måla ,slipa ,fix och trix att göra innan det blir klart.Ska ta lite före och efterbilder sen. Idag blir det en lugn kväll med lax,romsås och potatis och lite vitt vin. Sedan sätter vi på oss 3d glasögonen ,tar fram stora popcornskålen och slänger oss i soffan och tittar på hobbit.Jättebra film Albin och jag såg den på bio så den måste ni se om ni inte sett den.

Ha en mysig Lördag kväll
Kram Sanna

Rädda bläckfisken & Vilgot

Hej allesammans och god Fredag !

Ja som ni vet sen tidigare så har jag barn som har funktionshinder. Min äldsta son Albin är 11 år och har diagnoserna asperger, tourettes och adhd. På dagarna går Albin i skolan i en aspergerklass.Han är otroligt duktig i skolan och drömmer om att en dag bli sportjournalist. Vilket jag är övertygad om att han kommer bli med rätt skolgång och rätt stöd. En stor del som gör det svårt för Albin i och med hans funktionshinder är att han är otroligt intryckskänslig för ljud,ljus och mycket folk i rörelse. Albin har senaste året haft ett eget litet rum i sin klass trots detta med eget rum i skolan och väldigt anpassat så har Albin det väldigt tufft emellanåt och han kämpar verkligen på. ” intryckskänsligheten är inget ,man kan “jobba” bort. Jag är otroligt stolt över honom . Han har ett väldigt behov av trygghet och struktur. Miljön runt omkring Albin är jätteviktig för att han ska fungera och må bra. På bläckfisken har han sin plats, sin agenda för dagen ligger på bänken när han kommer till skolan, ja det är anspassat för Albin.Vi har bra kontakt med Albins lärare, skulle kunna skriva enormt mycket om hur viktigt det är för Albin med anpassad skolgång. Nu är det såhär att politikerna i vår kommun vill ta bort aspergerklasserna Bläckfisken och Vilgot och få in våra barn med funktionshinder i ” vanliga” klasser.Vilket är helt galet. Nu är vi många föräldrar som mår väldigt dåligt och är oroade för våra barns framtid. Just nu pågår en namninsamling som du kan skriva på, dela denna länk och be vänner och bekanta att skriva på. Låt de inte stänga våra aspergerklasser i Motala. Här är länken, tack för att du tar dig tid att skriva på namninsamlingen det betyder enormt mycket för barnen och oss som föräldrar. Kram Sanna – mamma till en blivande journalist.

Vårfest

vårfest 2013 010vårfest 2013 011vårfest 2013 008Igår hade vi lite vårfest med vår lilla familj på kvällen med minburgare, falafel, kycklingspett, köttbullespett, sallad fetaost och tomatröra. Jättemysigt men det tog sin lilla tid att förbereda allt. På förmiddagen gjorde jag de små hamburgarna och lade in i kylen i väntan på stekning. Jag bakade hamburgerbröd och gjorde kycklingspett med sweet chili. Saga gjorde supergod fetaost och tomatröra och fixade fina vimplar till hamburgarna . Jag tror det får bli vår nya ” tacos” på Fredagar med plockmat istället. Fanns liksom något som passade alla .Jag gjorde extra mycket av allt så idag blir det plockmat till lunch också.

Ha en skön Lördag kram Sanna

Vårfest och “loppat” köksbord

Nya köksbordet 004catsNya köksbordet 002Hej hej

Igår tog vi farväl av vårt gamla köksbord i antikbetsad furu som återvinningen fick hämta. Jag hittade de finaste av fina matsalsbord på loppis och gjorde ett riktigt fynd.Jag fick hjälp av min snälla svåger att hämta det. Nu står det i köket och må bra känslan är på topp och jag är helt kär i bordet. Dukade fint till frukost redan igår kväll, då förstår ni hur kär jag är 😉 Jag vill fixa mitt lilla drömkök. Dynorna på stolarna ska kläs om och köksväggen tapetseras eller målas. Ska bli kul när det är klart. Imorgon ska vi ha lite vårfest och fira att våren är på väg och köket är på gång att bli fint. Nu ska vi koka kolasås och chokladsås till efterrätten imorgon som blir hemgjord glass i bägare . Kram Sanna

Äpplekaka på planka

äppelkaka på planka 024äppelkaka collageäppelkaka på planka 008 Åh vad det är härligt när solen skiner. Jag vill vårstäda fixa och feja .Just städa tillhör inte mina favoritsaker att göra men idag har jag ett riktigt städsug det borde jag ju ta till vara på blink blink. Men idag kommer vi vara ute hela dagen och mysa i solen och fika och grilla.Nu är våren på väg hoppas vi. Ha en härlig dag. kram Sanna. Ps Här hittar ni receptet på äpplekakan på bilden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...