Virka virka virka

alla hjärtansdag vimplar 030Just nu är min hjärna full av textila grejer klädhistoria, fasta maskor,stolpar,solva,grundväv,skeda mm så mina kära vänner som undrat vart jag tagit vägen . Håll ut… 😉 Sanna ska bara få ordning på allt så här i skolstarten så kör vi fikastunder och pyssel igen 😉 Men wow säger jag bara det där med att virka jag gillart… göööör mycket.( Maria och Lotta vi får boka in en vin och virkakväll framöver). I helgen som var satt jag och lärde mig virka så smått virkade, gjorde fel, repa upp, virkade gjorde fel och repade upp så höll jag på tills det satte sig någorlunda . Nu har jag fått för mig att jag ska virka in en burk med ullgarn eller virka runt om en burk som ska fyllas med syltkakor . Om det fungerar det vet jag inte men jag måste ju prova för jag har en liten bild i huvudet hur det ska bli. Jag har börjat att virka runt burken i blått vitt och rött. Den ska vara randig tänkte jag….

Kram sanna

En liten länk

skyddsänglar och marängtårta 001Godkväll alla fina lite måndagstrött är jag har druckit en och annan kopp kaffe för mycket idag….. så somna kommer ta tid …hmm. Albin mötte mig på stan idag som vanligt eller som vanligt vi har gjort så en veckas tid nu. Vi går och handlar och så tar vi bussen hem. – Mamma jag tycker verkligen om att åka buss säger han och sätter sig längst bak..ler och säger här är bästa platsen mamma. Jag sätter mig brevid och sedan sitter vi och pratar hela vägen hem . Min fina underbara son. Mia Skäringer har också en son som har asperger och adhd . Jag älskar hennes sätt att skriva och hon beskriver saker och ting på ett så bra sätt. Sådär som man sitter och nickar när man läser för man känner igen sig .. ja så är det ju faktiskt. Klicka här och läs.

Ha en bra måndagskväll

Kram Sanna

Lördagsfunderingar

långhelg i stugan 024långhelg i stugan 029långhelg i stugan 025långhelg i stugan 027Sitter i detta nu och funderar på om jag ska ta mig från den sköna soffan uppe i vårt vardagsrum och gå ned i köket och baka kladdkaka. Hela familjen ligger i någon sorts matdvala i tvsoffan och bara är efter att ha ätit köttfärssås ,pasta och sallad med tomat och Mozzarella . Lite svårt att inte göra någonting ändå , så jag redigerade ett par bilder på Love och mig som är från två somrar sen då vi sitter på bryggan och myser. Apropå att lära sig nya saker. Jag håller på att lära mig virka.Igår hade vi lektion i virkning i skolan .Jag har bara gjort långa band med luftmaskor innan , ja jag har alltså inte kunnat virka. Men igår då hade vi vår första lektion och jag är klar med 3 av 4 virklappar med olika ” virktekniker ” eller vad det heter ,har inte riktigt koll på alla termer hit och dit, det är ju en väldigt massa förkortningar och så att lära sig men det är superkul ,verkligen jättekul. Kanske har jag fått lite av mammas och mormors “virkgener” jag hoppas det iallafall . Love han har pratat i telefon idag och nog är det konstigt att mormor och morfar kan få “plats” i telefon.- Titta Hatt sa Love och höll telefonluren över hatten i tron om att mormor kunde se hans fina hatt…. sedan sprang han fort fort runt med telefonluren och pratade med morfar och frågade – gäget ? Hur är läget. hahha busetroll. Nä nu ska Saga och jag gå ner i köket och baka den där kladdkakan sen ska vi se om familjen kan enas om vilken film vi ska se .

Ha en bra Lördagkväll

Kram Sanna

När självkänslan växer

avslutningsfika 2012 006Idag är en stor dag. Albin har åkt buss alldeles själv för första gången från sin pappa till stan där jag mötte honom. Jag är så oerhört stolt över honom. Nu vill han åka buss mer så han kan få åka till biblioteket själv och sitta och läsa och låna böcker såklart. Lite träning och en mobil med sig så kommer det gå kanon så småning om det är jag övertygad om .- Mamma jag känner mig fri . Finns inget härligare att se att självkänslan hos honom växa.

Ha en bra kväll
kram Sanna

Citron lemonad

citronlemonad 009citronlemonad 008Vet att det ännu är många vintermånader kvar innan våren och sommaren är här men idag har jag faktiskt längtat efter att sitta ute i vårvärme och dricka iskall citronlemonad.
Kram Sanna

Citronlemonad 3 l

4-5 stycken citroner
3 l vatten
4 dl strösocker

Gör så här:

1.Tvätta citronerna noga.

2.Riv skalet och skär bort den vita hinnnan runt citronerna.

3.skär fruktköttet i bitar.

4.koka upp vatten och strösocker

5.Ta av kastrullen från plattan och häll i det rivna citronskalet och fruktköttsbitarna.

6.Låt lemonaden svalna och sila den genom finmaskig sil.

7.Häll upp på rena flaskor och ställ in i kylen.

Servera med massor av is, lime eller citron.