Tomteverkstad

Hej

Helt otroligt vad tiden kan gå fort ,har otroligt massa saker att göra inför marknaden jag Lotta och Maria ska vara med på i hamnen / Motala i helgen . Många sena kvällar blir det denna vecka. Lite småpirrigt att stå där med saker som vi gjort själva. Efterssom jag ständigt har ideér så var ju min lilla hjärna helt plötsligttvungen att komma med en till idé att pröva och har jag fått en idé… ja då måste jag ju prova den som vanligt. Så på kvällarna när barnen och mannen somnat har jag suttit och stickat luvor i olika färger till glöggtomtar att sätta på vinflaskan eller på glöggflaskan, fungerar till och med att sätta dem på en sådan där stor magnum pomac som man brukar ha på nyår. Det här blir mitt Pyssel i December för jag vill ge alla mina nära och kära en hemmagjord glöggtomte . Jo idag har vi haft besök från två jättegulliga tjejer som jobbar på kortids,  Albin har fått plats och  kommer att vara där en kväll/natt i veckan och han längtar och tycker att det ska bli jättekul  och spännande. Nästa vecka ska han få komma dit och hälsa på för första gången. Jag är oerhört stolt över Albin , han börjar bli stor och idag när han fick lite frågor så blev det lite snurrigt, men då kunde han säga : Jag har lite svårt att uttrycka mig  och där kommer jag in ,det är så vi gör Abbe och jag . Vi är så nära varandra så jag kan ofta säga vad det är han tänker och vi listar oss fram hur han känner eller tänker . Ett sätt att tolka. Han tittar på mig och jag säger , han instämmer om det är rätt annars  säger han till. Det är lite häftigt på något vis . Vi bjöd på fika såklart idag småkakor och mjuk pepparkaka med vimplar i . Lite adventsmysigt.

Ha en bra Tisdag kväll

Kram sanna 

Att finna en lösning -Relaxhörna

Det känns som jag är i ständig jakt på en lösning för att få allt att fungera , fast jag vet att någon lösning inte finns men däremot saker som underlättar. Kan erkänna att mycket testas här hemma men fungerar ej . Men nu har har jag funnit en superpositiv sak för alla här hemma som faktiskt har fungerat och är dansa på molnen glad för det. Vi har gjort en relaxhörna under trappen med fårskinn, vilstol med nackkudde , 2 st hyllor som ska tapetseras på baksidan då insidan är vänd inåt relaxhörnan.(syns ej på bild stereo , tidningar böcker, bärbar dvd som du kan ha i knät med en bricka under, stereo cd skivor,draperi av gammal gardin mjuk matta sköna kuddar  och en pläd. Hörselkåpor om man vill ha det tyst. En läslampa. Nu ska det bara sys ett par riskuddar och inhandlas hörlurar till stereon . Saga har suttit en hel morgon och myst i relaxhörnan ,Love och Alfred tycker det är mysigt att sitta där och titta på film Ice age 3 såg de sist. Albin satt en hel timme avslappnad och läste kalle anka tidningar igår kväll. Ett extra litet minirum. Rekommenderar det verkligen om man har en liten oanvänd yta hemma.

Kram sanna

 

 

Ett djupt andetag

Jag vill inte nu klaga… bara få ut mina tankar och berätta hur det kan vara . Ibland blir jag såå trött så otroligt trött jag har en oerhört hög toleranströskel det vet mina vänner jag ler och skrattar även när saker och ting kan vara oerhört jobbigt, det är så jag fungerar . Men ibland blir det bara för mycket . Utbrott hos mina killar är något som hör vardagen till och är extremt jobbigt för de själva och alla som är hemma . Alfred fick ett utbrott idag och han ger ifrån sig ett monotont tjut, det är inget skrik eller gråt det är ett tjut .Inte så att det håller på i sådär några minuter utan det kan hålla på i upp till 30 min eller mer och det är högt som en siren. Avledning fungerar inte utan han är som i sin egen bubbla just då. Jag vet ju att nägra av er som läser min blogg jobbar med barn som har funktionshinder. Har ni någon liknande erfarenhet av just monotona tjut . Det är oerhört synd om honom när det blir så, men han kan inte sluta. Jag skulle jobbat kväll och natt idag men kommer förmodligen att tillbringa resten av eftermiddagen soffan och bara vila. Jag får sådana perioder ibland där jag blir helt färdig. Men det beror ju på att jag hela tiden försöker och få allt att fungera så bra som möjligt här hemma med allt, styr, vägleder & hjälper . Bakandet och fotandet ? Ja det är min gyllene källa till energi och jag är så glad för det. Snäll arbetskamrat som kunde byta pass med mig idag. Vissa dagar är bra och andra är dåliga . Albin kan jag mycket lättare hantera när han får utbrott där har jag hittat sätt för att få honom att lugna sig. Med Alfred har jag inte hittat någon bra metod . Men förhoppnings kommer framtiden med en lösning på det också. Så här kan dåliga dagar vara och vi har dem titt som tätt. Vila ikväll och imorgon nya tag. Ps . Alla barnen har målat jättefina teckningar till Farsdagtårtan på söndag. Love och jag bakade tårtan idag nu får den stå och safta till sig till söndagmorgon då det blir tårtfrukost.

Kram sanna

Förberedelser för årets dessertbord / skåp

En av de stora sakerna som jag och min storasyster brukar drömma om när det närmar sig December och Jul är årets dessertbord . Jag tror båda har den där drömmen om ett magiskt vackert dessertbord där allt favoritgodis ska finnas med gott bakat ,fint upplagt och dekorerat. De här året tror jag att jag ska göra mitt dessertbord i vårt vita skåp eller kanske på det lilla klaffbordet jag fyndade nu i höst.Bilden hur det ska se ut har jag redan klar i mitt huvud .Jag har en tanke om att jag ska täcka för glasfönstren på vårt vita vitrinskåp. Så att jag på kvällarna ska kunna göra iordning och dekorera skåpet juligt och fint och sedan en morgon när barnen vaknat så har jag tagit bort papprena och man får titta in i det juliga skåpet och bara mysa och drömma sig bort lite . Ja vi får se hur det blir. En annan sak som jag bara måste tipsa om som jag bara älskar. Jag gillar tänket återanvändning ooch att göra om saker. Så till årets familjekalender har jag bla köpt begagnade barnfilmer i nyskick till en billig peng . I dessertskåpet kommer det att finnas ett cakepopställ som jag håller på med. Egentligen var det ett brunt litet kryddställ från början . Nu har jag målat det vitt så vi kan ställa mumsiga cakepops i det , men först ska det borras lite hål.15 stycken kommer det att rymma. Jag tror det kommer bli jättefint.

Ha en bra Tisdag
Kram sanna

Inte stökigt… bara kreativt …

Igår täckte jag hela vårt matsalsbord med papp och ställde fram papper ,lim , pärlor mm. Igår skulle det pysslas eller “syssla” som Love säger .Vi gillar att syssla hemma hos oss och igår hade jag lovat min systerdotter Stina att hon skulle få komma och pyssla. Min storasyster berättade att hon längtat hela veckan. Albin och Alfred föll in i pysselstämning. Så på förmiddagen satt de och pärlade en stund innan alla kom . Love sprang fram när de inte såg och hällde tillbaka alla pärlor i burken igen ,en stund med tårar blev det så klart. Alfred hade ju suttit länge med sin pärlplatta . Buuuusfröö är bara förnamnet på den där lilla buskillen. Lotta kom förbi med sina barn Liam och Nelly så på övervåningen var det filmtajm för de som hellre ville se film .Tänkte att det skulle bli väldigt kaotiskt ett tag men det gick bra förutom något enstaka utbrott som gick över till slut. I mitten av pysslet tog vi en glasspaus. Vi hade pyssel i 2 timmar och det blev precis lagom. Barnen gjorde pappersgranar ,julkulor och experimenterade med papper och pringelsburkar.Ja det var en kreativ verkstad skulle man kunna kalla det. Stökigt på bordet…. nä bara kreativt… och jag tror att alla tyckte det var lite mysigt .

Ha en mysig helg kram sanna
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...