Our Vintage Room tomte

Helgen då det är första advent kommer jag,Maria och Lotta. Stå nere hamnen i Motala på adventsmarkad. Ska bli jättemysigt. Vi kallar vår lilla pyssel grupp our vintage room och man kommer bla kunnat köpa our vintage room tomtar som vi har skapat. Jag har vår tomte i vår hall där han står och vakar tryggt.Lite som en hustomte.Känns lite mysigt att ha den i hallen och man blir glad när man ser den.

Ha en skön söndag

Kram sanna

Glasspaus och fullt ös

Jag är sällan sjuk, peppar peppar kanske jag ska säga .Nu har jag varit krasslig några dagar och det är som att trycka på en knapp barnen kör på extra full växel de gångerna och det där att vila en stund är så gott som omöjligt . Det blir väl lite obalans , mamma orkar inte styra och ställa och barnen märker ju att det är något som inte stämmer. Vardagsrutinerna rubbas lite skulle man kunna säga .Barnen har vart i skolan idag och har haft höstmys såhär sista dagen innan höstlovet. För att sysselsätta busig kille som snart fyller tre år när de andra var i skolan bakade vi lite muffins på förmiddagen . Love tog en liten glasspaus mitt i och lärde sig att biter man i botten av struten så droppar det glass på byxorna.Han blev jätteförvånad lilla plutten. Glasspausen blev dock kort och Love sprang iväg med droppande glass och hoppade på sin rosa trehjuling och körde några varv med ett prickigt glasspår efter sig. Full fart runt matsalsbordet med mamma efter hahaha. Ibland känns det som Love skulle kunna vara en liten Astrid Lindgren figur, ibland Lotta , ibland Emil , ibland skriker han som Ronja och ibland är han som en liten rumpnisse som säger va ? vafför dådå.

Ha en bra helg.

Kram sanna

Picknickkorg och en väldigt rolig kille

Jag gjorde om en gammal picknickkorg till Love i somras och målade den vit .Det är först nu han har börjat leka med den.Den är precis lagom för honom han hänger den i armvecket och lägger i bilar ,traktorer och låtsasmat.Idag gick han förbi mig när jag stod i köket och grejade ett -läget? säger han till mig när han coolt går förbi med sin picknickkorg på armen.Jag var tvungen att fråga vad sa du?-läget svarade en cool Love.Bara solbrillor som fattades.Han brukar säga tja ibland också vår lilla bus.Han är en väldigt rolig kille den där Love Mirakel.

Kram Sanna

Dekorera med äpplen och höstlöv

Hej hej kikar in lite snabbt och säger hej och önskar alla en trevlig helg .Love är lite magsjuk här hemma och lite trötter .Hoppas det vänder snart.Albin och jag testade för första gången att beställa matvaror på nätet via Matvaran.se.På måndag får vi hem våra varor.Ska bli spännande och se vad vi tycker.Skönt att just kunna storhandla för oss på det viset om det fungerar.Underlättar vardagen mycket.Det har vart mycket med allt senaste tiden och jag längtar efter lugn ,tända ljus äta gott och bara umgås med vår lilla familj,bara vara helt enkelt.Jag höll på och fotade till inspirationsbloggenpresenten.com häromdagen.Det tog ett tag innan jag valt de bilder som jag ville använda.Bilden nedan använde jag inte men jag tycker om den ändå.Laminerade höstlöv,äpplen och virkade dukar.Mysigt och fint att höstduka med tycker jag.

Ha det gott

Kram Sanna

Skogsmulle

Mina grannar undrar säker varför jag klättrar över staketet och går ner och hoppar över diket för att komma in i skogen här bredvid där jag bor ganska ofta.Ser nog väldigt roligt ut balanserar inte allt för sällan tårtfat och fat med kakor, kameraväska och andra grejor när jag ska dit.Jag gillar att fotografera i skogen och jag tycker att det blir mysiga bilder.Idag balanserade jag extra mycket saker in i skogen för att fota till nästa veckas ” premiär ” blogginlägg på presenten.com bricka ,fårskinnsfäll,termos,glas med sprits, kryddgrönt,sax och världens finaste…..nä nu ska jag inte avslöja något i förväg .Jag kommer jobba för presenten.com några timmar i veckan med inspirationsbloggen på deras sida och det känns så kul och spännande mat,bak,pyssel,inredning,tips,ideér mm kommer det bli i bloggen och jag hoppas så klart att ni kommer följa mig där också.

Kram Sanna

Kalas ångest

Idag har vi haft lite kalas för Albin som fyllt år och för Alfred . Åh va kul med kalas för kalas är väl alltid kul och innefattar glädje? ja både ja och nej är det hemma hos.Ett kalas innebär väntan, ett kalas innebär oro och alltid medföljande utbrott hos våra killar . Min syster och hennes familj kom för att gratta Abbe och Affe som båda fyllt år och det är jättekul att få gäster.Saga och jag fixade cupcakes och Saga gjorde jättefina monsterpins av scrapbookingpapper och cocktailpinnar.Jag har försökt att ägna extra mycket tid åt Saga i helgen.Som ensam tjej i en familj full med grabbar och syskon som kräver sitt så blir det lätt att man får vänta lite och stå tillbaka för sina syskon .Jag brukar försöka att emellanåt ge Saga egentid med mig för att “Kompensera” det så gott som möjlig.De stunderna är mysiga.Även om vi nu inte hade ett stort kalas idag så blir det alltid utbrott före och efter kalaset.Det brukar lugna sig när gästerna kommit men sedan när kalaset är slut så krävs det inte mycket för att barnens energi ska ta slut och utbrott är ett faktum.Det är väl någon form av nervositet/ångest hos barnen tror jag och ticsen blir värre.Ibland kan jag känna att är det egentligen värt att ha kalas när det blir så här. Ja det måste de ju få ha för klart de vill fira att de fyllt år.Fast det är jobbigt även när det är i liten skala.Fin fina presenter fick de och blev jätteglada och cupcakesen var jättemumsiga… Love han åt två ellar ja frostingen från två hihih.Albin kommer förmodligen behöva vara hemma och ladda sina batterier denna vecka någon dag från skolan ,energinivån och toleransnivån ligger väldigt lågt just nu ett par dagars vila brukar göra så han mår bättre.

Kram Sanna

Bekväma kläder

Att kläder sitter rätt och känns rätt är en a och o grej här hemma.Med Abbe och Affe.Mjukisbyxor och mjuka tröjor är standard.I morse blev det dock fel,jag gav Albin ett par strumpor som inte var sköna av misstag.Bara en sådan liten grej kan utlösa ett utbrott och en inre stress hos honom.-Jag hatar dig du är världens sämsta mamma och jag ska inte prata med dig resten av livet.Hur reagerar man då som mamma eller jag som mamma.Ja jag måste ju försöka vända på humörs grejen(vet att han ej menar det han säger) innan taxin kommer.Så när taxin kommer säger jag -Du ska veta att jag älskar dig och idag blir en bra dag i skolan ska du se.(då ser man ofta ett litet leende under den buttra minen).Lite pepptalk skulle man kunna säga,jag kör det varje morgon.
Sedan ringa skolan för att förklara läget.Abbe har haft en toppenvecka förra veckan då allt var bra,han var glad och lungn och väldigt tillfreds.Denna vecka har vart raka motsatsen både i skolan och hemma.Han orkar lektionerna fram till Lunch ungefär sedan blir det för mycket.Albin kan ibland behöva vara hemma från skolan för att ladda upp batterierna och för att må bättre.Inget som sätts i system av Albin(han tycker ju om skolan), utan man märker när han behöver extra lugn och ro.Lillebror Alfred är dock den tröttaste killen som finns och det beror väl mycket på hans Add.Att klä på sig på morgonen tar tid ,jag får påminna och hålla fram plaggen han ska sätta på sig åh jag är så trött säger han halvsovandes nästan.Glömmer jag bort att påminna så sitter han kvar och har oftats glömt bort vad det var han skulle göra. Ja och skulle jag få välja så skulle han få sova en stund till och han lägger sig tidigt på kvällarna,han behöver bara mycket sömn min lilla plutt.Vissa morgnar fungerar jättebra då vi har samma rutiner varje dag.Men andra som idag fungerar inte alls utan blir bara ett stort utbrottskaos.Det finns inte något som “smittar” av sig så fort som irritation.Lite dominoeffekt ett barn irriterat,nr 2 irriterat nr3 och så slutligen lilla fyran blir grinig.Dessa dagar önskar man för ett ögonblick att jag var klonad så två mamma Sannor gick och hjälpte alla här hemma.Ska berätta lite mer om hur viktigt det är med rutiner för killarna framöver.

Ha en mysig höstdag
Kram sanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...