Avlång Fruktsallad

God morgon

Albin är hemma från skolan idag, en genomförkyld kille.Så nu är det vitaminer som gäller.Abbe tycker inte om när maten är blandad.(Han har även specialkost i skolan så han slipper blandad mat) Jag har gjort en “avlång” fruktsallad med  banan,äpple,mandarin och kiwi. Formarna till fruktsalladen är egentligen avsedda för majskolvar.Men jag tycker att till avlång fruktsallad är de perfekt. Sen är det lite fint och lägga frukten i högar för sig tycker jag.Så inte behöver man blanda.

Ha en bra dag

Kram sanna

En bild på mina Schlager Brownies

Jag tänkte bara kika in och visa en bild på hur mina Schlager Brownies blev.Jag har lagt dem på små fat(egentligen fat till små esspresso koppar).Sedan har jag lagt färska hallon med lite mellanrum runt om brownien.I mellanrummen har jag spritsat lite grädde ovanpå har jag pudrat vaniljsocker över en mall i form av en not.Nu står de i kylen och väntar på kvällen.Nu håller vi så klart tummarna lite extra ikväll då “Motala tjejen” Hanna Lindblad och hennes syster är med och tävlar i Melodifestivalen.

Ha en Trevlig Schlager kväll

Kram sanna

Schlager brownies

Godmorgon

Jag köpte Leilas bok One more slice på bokrean på Ica  Maxi (129:-).Lycka.En helt fantastisk bok och helt underbara bilder.Jag provade grundreceptet på brownies i boken och det var superbra.Så nu till schlagerkvällen blir det brownies med vispad grädde och färska hallon till efterrätt.Jag har mallar som man har till tex kaffe latte  om man vill ha tex ett hjärtmönster i mjölkskummet.Bland de mallarna finns även en not mall.Den ska jag lägga på brownisen och pudra över florsocker så att det blir en fin liten not.Har man inga sådana mallar och vill dekorera något man bakat på samma sätt,så kan man göra egna mallar med hjälp av tjockare kartongpapper och tex ett litet pepparkaksmått.Ta ett dricksglas och ställ på kartongpappret,rita runt om med en penna.Ta pepparkaksmåttet tex hjärta och lägg i mitten  och rita  runt om.Klipp ut den runda ringen  och hjärtat där i.Klipp ut den runda ringen och sedan klipp ut hjärtat i den runda ringen.Nu ha du gjort en mall till en schlager brownie .

Ha en bra dag

Kram sanna

Grapefruktens dag 25:e Februari

Hej

Jag tänkte bara påminna er om att det imorgon är  grapefruktens dag.Grapefrukt som är gott i både matlagning,bakning eller bara som den är till frukosten.Klicka här så hittar ni massor av grapefruktinspiration och även det recepthäftet som jag fick vara med i med mitt recept på Vit kladdkaka med toblerone och Florida grapefrukt .Så glöm inte grapefrukten idag när ni Fredagshandlar så ni kan fira Grapefruktens dag i morgon.

Kram Sanna

Sminkhörna

Godmorgon allihopa

Igår loppisfyndade jag lite ett gammalt vitmålat bord, en vit stol med svart klädsel och ett smyckeskrin i trä.Saga har fått eget rum och finns ett litet utrymme mellan garderob och vägg där ska det bli en liten sminkhörna.Pigtittaren ska bytas ut mot en större spegel.Krokar ska upp på väggen till små handväskor mm.Det här blir Sagas och mitt lilla helgprojekt att få hennes lilla sminkhörna klar.Så här ser den ut nu innan vi börjar.

Ha en skön Fredag

Kram sanna

 

Precis Lagom

Godmorgon Godmorgon

Då var det onsdag,jag känner mig fortfarande mätt efter alla gårdagen  semlor.Det blev jättegott att fylla dem med vaniljkräm.Skönt att det är ett år kvar till nästa semledag.Precis lagom tycker jag att äta semlor en gång om året.Ni kanske undrar vad jag ska göra med alla släta semlebullar som blev över?Jo det ligger i frysen och väntar på att bli mellanmål med lite nyponsoppa eller blåbärssoppa nästa vecka.Nu är det dags att göra i ordning oss.Idag ska vi träffa Albins arbetsterapeft och det ser vi fram emot.Kanske får vi lite nya tips och ideér som kan hjälpa Albin med oss hem .

Ha en bra dag

Kram sanna

 

Köttfärspaj med kantareller & köttfärspaj med champinjoner

Den här pajen är min absoluta favoritpaj.Tina Nordströms recept.I somras tog jag med den här pajen när vi hade familjeträff som en av alla pajer på en härlig pajbuffé.Igår så gjorde jag pajen i en större ugnsform och med champinjoner istället för kantareller och den blev minst lika god som den med kantareller.Sedan är den så bra för att du behöver inte förgrädda något pajskal.Jag gör alltid dubbel sats pajdeg för att få extra hög kant på pajen.Tycker det blir så fint  då.Jag använde 800 g blandfärs och 5oo g färska champinjoner när jag gjorde pajen  i den större ugnsformen,annars följde jag receptet.Till pajen gjorde jag en sallad med toscansk salladsmix, tomater,gurka och Mozzarellaost.

Tips

Tycker man inte om vitlök  kan man ha lite  chiliflakes i istället det blir också jättegott  .

Kram sanna
(klicka på bilden för att se den större)

Solsken och semlebak- Minisemlor

Hej hej

Första dagen på sportlovet och solen skiner.Härligt.Nu på morgonen ska Albin och jag baka semlor,det är ju fettisdagen i morgon.Vi ska göra vaniljsemlor för barnen gillar inte mandelmassa så vi kommer fylla semlorna med vaniljkräm.Jag ska prova att baka Camillas semlor som bakas på ett mjöl som heter Manitoba cream och det ska vara ett supermjöl.Spännande att prova.Sedan ger vi oss ut en stund i det härliga vädret.

Ha en bra dag

Kram Sanna

(På bilden ser ni förra årets Minisemlor receptet har ni under bilden )

 

Minisemlor

2 dl vispgrädde

25 g jäst

100 g smör

1 ägg

1/2 dl socker

1/4 tsk salt

8 dl mjöl

(valfri fyllning till semlorna)

Gör så här:

1.Smula ner jästen i en stor bunke ,häll i lite grädde och lös upp jästen.(rör runt med en slev tills det löst upp sig)

2.Smält smöret  i en kastrull och häll i resten av grädden i smöret .

3.Häll i gräddblandningen i bunken.

4.Häll ägg,salt och socker i bunken och rör om.

5.Tillsätt mjölet lite i taget,spara ca 1 dl tills du ska baka ut degen.

6.Knåda degen ordentligt .Lägg på en bakduk och låt jäsa i  30 min.

7.Häll upp degen på mjölat bakbord.

8.Dela degen i 24 små bitar

9.Rulla varje bit till en  liten rund bulle.

10.Lägg bullarna med jämnt mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.

11.Låt jäsa i 60 min med bakduk över.

12.Sätt ugnen på 225 grader.

13.Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg.

14.Grädda i ugnen ca 8 min.

15.Låt bullarna svalna.

16.skär av ett lock på bullen och gröp ur lite av innehållet och lägg i lite vaniljkräm.

17.Spritsa på lite grädde och sätt på locket.

 

*Mini semlorna går perfekt att frysa.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...