Kalas:)








Idag har vi haft lite kalas för lilla Saga som fyllde 9 år härom dagen:)Sagas favoritfärg är grönt så det blev ett grönt kalas :)Kladdkakemuffins med grön kristyr och gröna gelegrodor,kokoskakor,gröna chokladbollar,grönt godis och blåbärsrutor med vaniljsås:)
Barnen lekte kurragömma och så tittade de på prinsessan och grodan och åt popcorn ur varsin liten strut:)

Semester :)




Hej alla glada :)Jag tänkte bara tala om att nu blir det lite lungt på min blogg några dagar.I morgon åker vi på semester till det vackra dalarna:)Hoppas på mycket god mat,avkoppling och massor av glass i solen.Kameran följer med så klart :)Ha det gott så länge kram sanna

Ljuvliga jordgubbsrutor :)




Inget fika bröd i varken frys eller skafferi hmmm.Man vet ju aldrig när man får oväntat besök så jag bakade en plåt med ljuvliga jordgubbsrutor.På eftermiddagen kom både Loves kusin Jennie och min storasyster Lotta med sin familj och hälsade på,vilken tur att jag hade bakat;)

Jordgubbsrutor

Ingredienser
4 ägg
250 g smält smör (Avsvalnat)
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 dl hackade jordgubbar
1 dl pärlsocker

*Kokos till att bröa långpannan.

Gör så här:

1.Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

2.Smält smöret och låt det svalna.

3.Blanda vetemjöl,bakpulver och vaniljsocker.

4.Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och till sätt det smälta smöret.

5.Blanda noga.

6.Smöra och bröa med kokos en mindre ugnsplåt(den jag använde var 27*37 cm).

7.Bred ut smeten jämt över ugnsplåten.

8.Strö över jordgubbarna och pärlsockret.

9.Grädda i ugnen 175 grader i ca 25-30 min.

10.Låt kakan svalna.

11.Skär kakan i lagom stora rutor.

*Pudra över lite florsocker innan servering:)

Små kexchoklad :)





Idag så har vi gjort små kexchoklad till lördagsgodis.Supergott och lätt att göra 🙂

30 st mini kexchoklad

Ingredienser

9 st smörgåsrån
100 g mjölkchoklad

Gör så här:

1.Bred smält mjölkchoklad på den små rutiga sidan av 3st smörgåsrån.

2.Lägg ett över smörgåsrån och bred över ett lager smält choklad.

3.Lägg ett över ett smörgåsrån till och bred över smält choklad.

4.Låt chokladen stelna lite.

5.Skär kexchokladen i fem bitar och dela sen varje del på hälften.

6.Ställ kexchokladen i kylen att stelna.

*Jag lägger kexchokladen i små muffinsformar,så får barnen varsin med lika många i:)

Flädersorbet :)






Igår kväll så gjorde Saga och jag flädersorbet med lime och citron.Det ska vi ha till efterrätt ikväll:)

Flädersorbet

Ingredienser

4 dl fläderblomssaft
1 citron(skal och saft)
1 lime(Skal och saft)
4 st äggvita
1 msk strösocker

Gör så här:

1.Blanda fläderblomssaften och saften från 1 lime och 1 citron i en form.(jag använde en brödform,har man en gammal glassbytta fungerar det jättebra:)

2.Ställ in blandningen och frys i ca 1 timme.

3.Vispa äggvitorna med strösockret tills den blir fast .Ta ut formen ur frysen och blanda ner den vispade äggvitan.

4.Riv skalet från limen och citronen och blanda ner i formen.

5.Ställ in i frysen igen ca 4 timmar.Rör i blandningen då och då.

6.Servera i glas med rivet citronskal på toppen 🙂

Fin choklad :)




När jag var och handlade på ica Maxi förra veckan så hittade jag de här söta chokladkakorna.Sååå söta med små nallar på,den blå är mjölkchoklad och den rosa mörk choklad.En toppen present att ge bort till någon man tycker om 🙂

Björnbärsmarmelad och scones :)







Allsång på skansen på tvn .Barnen sitter och diggar i soffan när timoteij spelar :)Nybakade scones med ost,hemgjord björnbärsmarmelad och en stor kopp te, nästan lite höstkänsla i sommarvärmen 🙂

Björnbärsmarmelad 1 burk(Liten)

4 dl björnbär
2 dl syltsocker
3 tsk vaniljsocker

Gör så här:

1.Häll i björnbären,syltsocker och vaniljsocker i en kastrull.

2.Koka upp under omrörning.

3.Låt sjuda i ca 5 min.

4.Ta kastrullen från plattan och låt björnbärsmarmeladen svalna lite.

5.Häll upp marmeladen i en glasburk.

6.Ställ burken svalt.

Tips

*Kläd locket med tårtpapper och fäst med present snöre i guld.

*Klistra dit ett b i mitten eller skriv på tårtpappret.Skriv björnbärsmarmelad med svart penna runt om.

*Fäst ett hjärta i presentsnöret , gjort av små pärlor och ståltråd.

*En god present att ge bort:)

Scones 2 kakor

Ingredienser

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
2 dl turkisk yoghurt
1 nypa salt
1 nypa socker

Gör så här:

1.Blanda mjöl,bakpulver,salt och peppar i en bunke.

2.Skär smöret i tärningar.

3.Blanda ner smör och turkisk yoghurt i mjölblandningen.

4.Arbeta degen jämn och smidig med händerna.

5.Dela degen i två delar.

6.Platta ut varje del till två runda kakor.

7.Nagga kakorna med en gaffel och skåra varje kaka så att det blir fyra delar.

8.Sätt ugnen på 250 grader och grädda i ca 12 min.

*Servera sconsen varma med ost och björnbärssylt 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...