Adventskalender av toalettrullar.

Under hösten har jag sparat massor av toalettrullar till vår adventskalender. Igår hittade jag fina snöstjärnestickers på Lidl för 5 kr för 24 st som jag fäst på rullarna. Sedan har jag vikt in sidorna så toalettrullarna blir som kuddar/ paket. Nu är det bara att fylla dem med kolor eller choklad. Jag ska sätta siffror på rullarna också har jag tänkt. Måste bara hitta de rätta först. Jag tror jag kan hitta dem i min favoritaffär clas ohlson. Annars gör jag dem med min dymo.

Jag har inte bestämt om jag ska låta rullarna ligga i en stor glasskål med lock eller om jag ska hänga upp dem. Tycker de blev lite “lyxiga” och en bra budget kalender. Vill man inte lägga godis i kan man skriva ner roliga saker man kan göra tex idag kollar vi på film, idag bakar vi lussebullar eller bakar pepparkakor.Ha en fin dag. Kram Sanna
16-11-03-08-38-19-366_deco16-11-03-08-26-02-981_deco

Biscotti med pepparkakssmak

Hej Allihopa!

Det kan vara mysigt att ha ett litet förråd med ätbara små presenter som man kan ta med sig om man är bortbjuden. Eller  om man har kalas eller adventsfika hemma så  kanske  man kan ställa fram  en liten låda på byrån i hallen med en liten skylt,så får gästerna välja en påse själva när de går hem.I min mamma Ann-Christines brödform(som jag lånat) har jag ställt små påsar med pepparkaksbiscotti som jag bakat.Jag har skrivit små lappar med något juligt på tex en adventsvers och limmat på en större bit finare papper(scrapbookingpapper).Sedan har jag stoppat 3 stycken stora Biscotti i en cellofanpåse och sedan häftat fast lapparna med häftapparat.Vill man inte baka biscotti kan man baka mumsiga hästskor med lycka i och ge bort det är också gott.

Cellofanpåsar och fina papper kan du köpa här hos creativ Company 

Kram sanna

Pepparkaks Biscotti

1 dl flytande smör (100 g)

2 dl strösocker

3 stycken ägg

2 tsk bakpulver

7 dl vetemjöl

1 msk pepparkakskryddor

 

Gör så här:

1.Blanda det flytande smöret med strösocker och pepparkakskrydda.

2.Rör ner äggen i smeten,ett ägg i taget.

3.Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.

4.Rör ner mjölblandningen.

5.Knåda ihop degen.

6.Forma degen till  2- 3 stycken längder

7.Grädda dem i ugnen 175 grader i 15-20 min

8.Skär längderna i bitar då du tagit ut plåten ur ugnen.Skär dem lite på snedden för snygga bitar ca 3 cm tjocka.

9.Lägg bitarna på bakplåtspapper och låt dem torka på eftervärmen i ugnen ca 3 timmar.(avstängd ugn)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...